Magdalena Ionescu

- psiholog principal, cu practică în psihoterapie psihanalitică.

- formator în cadrul Asociaţiei de Consiliere şi Psihoterapie Psihanalitică Bucureşti, unde susţine seminarul de concepte psihanalitice.

- formator în cadrul Fundaţiei Generaţia, cursul de psihanaliză şi psihoterapie psihanalitică, unde susţine seminarul despre parentalitate si scenariile parentalităţii, şi seminarul D. W. Winnicott.
Magdalena Ionescu are o experienţă de peste 20 de ani ca psiholog în domeniul clinic şi social. În prezent lucrează în practică privată de consultaţie terapeutică, psihoterapie şi psihanaliză cu adulţi, copii şi adolescenţi.
Este licenţiată în psihologie la Universitatea Bucureşti, 1979. În 1990 se numără printre membrii fondatori ai Societăţii Române de Psihanaliză, a cărei membră a fost până în 2001, între 1999-2001 deţinând funcţia de trezorier. Şi-a început formarea în psihanaliză. în cadrul S.R.P. (1991) şi din 1999 a continuat-o în cadrul Fundaţiei Generaţia, programul de formare în psihanaliza copilului şi adolescentului. Între 1990-2000 a urmat stagii clinice de formare în psihologie clinică şi psihoterapie psihanalitică (Bucureşti, Frankfurt, Gent, Rouen, Lille, Lyon, Paris).
Este autoare a unor lucrări privind condiţiile de luare în îngrijire şi intervenţia psihologică a copiilor aflaţi în dificultate şi a familiilor acestora, şi traducătoare, singură sau în colaborare, a unor cărţi şi articole de psihanaliză.