Andrei Constantinescu

- psiholog principal (atestat de Colegiul Psihologilor din Romania), psihanalist, membru direct al Asociatiei Internationale de Psihanaliza, membru asociat si secretar al Societatii Romane de Psihanaliza.

- formator in cadrul Asociatiei de Consiliere si Psihoterapie Psihanalitica Bucuresti unde sustine cursul de psihopatologie generala, seminarul de psihopatologia copilului si adolescentului si un seminar clinic.

- formator in cadrul Fundatiei Generatia unde sustine un curs despre psihozele infantile, un seminar Anna Freud si teoriile dezvoltarii si un curs de tehnica psihanalitica in terapiile pentru copii si adolescenti.


Andrei Constantinescu a lucrat ca psiholog clinician in cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Al. Obregia.

In prezent lucreaza in practica privata de psihanaliza si psihoterapie cu adulti si ca psihoterapeut pentru copii si adolescenti in cadrul Fundatiei Internationale pentru Copil si Familie unde coordoneza grupurile de psihoterapie pentru copii si un stagiu practic de formare pentru psihologi.

A urmat o formare clasica de psihanaliza, iar din punct de vedere universitar, dupa licenta in psihologie sustinuta la Universitatea Bucuresti a obtinut o diploma de studii aprofundate in psihopatologie fundamentala si psihanaliza la Universitatea Paris 7, Denis Diderot.

A urmat stagii clinice de formare in psihoterapia psihanalitica a copilului si adolescentului la Centrul Alfred Binet si la Centrul Maison Blanche pentru adolescenti cu tulburari psihotice, la Paris.

Este autor si traducator, singur si in colaborare, al unor lucrari, articole si carti de specialitate.