Copiii abandonati de parintii care lucreaza in strainatate Au parintii nevoie de copiii carora le dau nastere ? Si, daca da, de ce? Au copiii nevoie de parinti pentru a-si forma sentimentul existentei ? Ce este acest sentiment al existentei ?


la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea Bucuresti, Sala de Consiliu, sos. Panduri, nr. 90, sector 5, Bucuresti.

Seminar destinat unui numar restrans de persoane interesate de aceasta problematica.

 

Pentru a participa la o masa rotunda cu alti interlocutori despre raportul cu copilaria in lumea contemporana si a contribui la schimburi menite sa aduca clarificari despre ceea ce se joaca in relatiile dintre generatii, despre responsabilitatile psihologice si educative pe care trebuie sa le cunoastem si sa le asumam atunci cand ne decidem sa dam nastere unui copil, imi pot pune diverse intrebari cu voce tare, pentru a cauta raspunsuri printr-un dialog purtat impreuna.

In calitate de psiholog si psihoterapeut cu o experienta de insotire a echipelor de lucru reunind profesionisti in domeniul copilariei si al adolescentei, care sunt, in general, si parinti, pot propune urmatoarele intrebari :

  • Cand un copil isi intoarce tot corpul spre dv. si va priveste, ce sau pe cine vedeti in ochii lui?
  • Stim, astazi, cum sa « fabricam » biologic sau fizic un copil si, in principiu, nu mai este un tabu sa o explicam si copiilor. Totusi viata sexuala si dorinta sexuala nu sunt alegeri simple. Presupunand ca ne sunt clare cele de mai sus, stim noi, in acest caz, sau vrem sa stim, sau refuzam sa stim cum sa procream psihic, cultural si social un copil ?
  • Dar un parinte, cum se fabrica ?
  • Sunt acestea intrebari tabu ?
  • A fi parinte in lumea actuala si printre stilurile noastre de viata contemporana mai inseamna acelasi lucru ca si odinioara ? Si, daca nu, ce este diferit ?
  • Au parintii nevoie de copiii carora le dau nastere ? Si, daca da, de ce ?
  • Au copiii nevoie de parinti pentru a-si forma sentimentul de a exista?
  • In ce mod sunt necesare pentru o fiinta umana sentimentul de existenta si realitatea existentei?
  • Cum sa se comporte un parinte pentru a-i permite copilului sau sa se simta existand cu adevarat in psihicul sau ?

 

Seminar gratuit. Tradus in limba romana.

Inscrieri la adresa centrul.self@gmail.com pana la data de 22 octombrie 2019.

Trimiteti un email cu subiectul: inscriere seminar Andre Sirota - Copiii abandonati de parintii care lucreaza in strainatate

 

Pentru psihologii sau studentii care nu sunt membri ACPPB: va rugam sa includeti in emailul de inscriere o scurta prezentare a activitatii dvs. profesionale.