Atelier de exercitii aprofundate de auto-dezvoltare


februarie – aprilie 2021

 Formatori:  

Corneliu Irimia – psiholog, psihoterapeut, psihanalist, formator si supervizor, presedintele Asociatiei de Consiliere si Psihoterapie Psihanalitica din Bucuresti, doctor in psihopatologie al Universitatii Paris 7, Denis Diderot, cu o experienta de peste 25 de ani in psihoterapia adultului, copilului si adolescentului.

 Giulia Negură – psiholog dr., psihoterapeut, cu o experienta de peste 20 de ani in domeniul psihologiei aplicate. Lucreaza cu copii, adolescenti si adulti, individual si in grup. Competenta in psihologie clinica si psihoterapie integrativa, cu specializare in sandplay therapy.

Prezentarea seminarului:  

 Va invitam la o calatorie interioara catre opusul starii traumatice, catre sinele autentic, catre starea de „inima deschisa”, catre sentimentul de a fi creativi si reali. Ce ne impiedica sa fim conectati cu un altul? Ce ne impiedica sa fim plini de compasiune, echilibrati si increzatori, liberi si in contact cu cine suntem noi cu adevarat? In timpul petrecut impreuna la acest atelier o sa privim cu ochii mintii partile mai tinere, partile de copil din noi, o sa intram cu ele intr-un dialog aparte, destinat intregirii de sine, o sa aflam ceea ce sinele adevarat datoreaza partilor sale exilate. Vom comunica cu Partea-care-Cunoaste-Solutiile la problemele noastre si vom mentine acest contact care ne imbogateste. Vom sonda Sistemul-Intern-de-Aparare care a ajuns sa ne saboteze si il vom face mai flexibil. Sinele-adult, in calitate de dirijor al acestei simfonii, va deveni vindecator pentru sistemul interior, va castiga abilitatea de a repara atasamentele nesigure si relatiile intra- si interpersonale. Sinele-adult va deveni mai spatios, mai integrat, va avea un scop unitar si va fi mai capabil sa prelucreze negativul.