Evaluarea și interventia psihologica a copilului și adultului prin tehnici expresiv-creative


Iulie 2021

 

Formator: Mihaela Dragan, psiholog clinician cu drept de supervizare si psihoterapeut,  facilitator de  grupuri de dezvoltare personala, moderator de work-shop-uri pentru  parinti si specialisti in psihologie, formator pentru diferite categorii profesionale, organizator grupuri de practica pentru studenti, consultat in proiecte europene. cu experienta de peste 20 ani. Formare de baza in psihoterapie psihanalitica.

 Prezentarea seminarului:

Activitatea de psiholog clinician sau de consilier/terapeut presupune intalnirea cu diverse situatii si persoane care provoaca abilitatile specifice de evaluare si interventie. De multe ori instrumentele standardizate nu sunt accesibile sau nu sunt utile. In aceste cazuri, jucariile sau alte obiecte cu potential de stimulare si dezvaluire a emotiilor, pot fi foarte utile. Astfel, papusile de manuit, miniaturile, instrumentele muzicale, nisipul, casuta sunt la indemana oricui. Toate acestea pot fi instrumente alternative in lucrul psihoterapeutic cu copii sau/si cu adulti.

Fiecare intalnire va fi organizata sub forma exersarii atat a rolului de client, cat si a celui de terapeut, pentru fiecare din tehnicile dezbatute. De asemenea, vor fi exersate abilitatile de observare si de ascultare activa, precum si de modalitatea de interpretare a comportamentului in relatie cu instrumentele cu functie reparatorie.