Despre noi
Asociaţia de Consiliere şi Psihoterapie Psihanalitică din Bucureşti ACPPB membru plin al Federatiei Europene de Psihoterapie Psihanalitica, este o asociaţie profesională înfiinţată în anul 2005 şi acreditată de către Colegiul Psihologilor din România pentru a realiza formarea psihologilor în consiliere psihologică (cu orientare psihodinamică) precum şi a psihoterapeuţilor cu orientare psihanalitică. Asociația organizează și formare de lungă durată în Group Analysis și Psihologie Clinică pentru mai mult de 400 de cursanți. Asociația are în prezent 90 de membri. În cadrul ACPPB funcţionează un Centru de Consultaţii. Asociaţia publică revista Self– Jurnal de Consiliere si Psihoterapie (pe suport de hartie) si Față în Față cu Psihologul, Revista de Psihologie, Consiliere şi Psihoterapie.
De ce să alegeţi un curs de formare în cadrul ACPPB?
- Asociaţia are deja o bogată experienţă de formare. Începând cu anul 2005, programele ACPPB de formare profesională au inclus peste 400 de persoane.
- Echipa de formatori a ACPPB cuprinde psihologi principali / formatori / supervizori, cu formare teoretică şi clinică postuniversitară în psihanaliză, psihoterapie şi psihopatologie – la nivel de master şi doctorat – realizată în România şi în Franţa. Formatorii ACPPB contribuie cu bogata lor experienţă la procesul de transmitere a competenţelor teoretice şi clinice.
- ACPPB este o asociaţie acreditată de Colegiul Psihologilor din România pentru formarea de bază şi continuă, cu orientare psihodinamică, atât a psihoterapeuţilor cât si a consilierilor în psihologie. Aceasta asigură candidaţilor certitudinea că vor putea lucra autorizat după încheierea formării profesionale în cadrul ACPPB.
- Activitatile noastre de formare cuprind cursuri de tehnica psihoterapeutica insotite de materiale video, dezbaterea unor consultatii filmate realizate de formatorii ACPPB – o noutate pentru spatiul psihanalitic romanesc, analiza unor consultatii ale unor terapeuti de renume din Europa si SUA (peste 50 de ore de materiale video traduse in limba romana).
- Metodele de formare – moderne, interactive – îmbină rigoarea şi supleţea: discuţii de caz, dezbateri teoretice, lucru în grupuri mici, joc de rol, supervizare, precum şi o bibliografie bogată pusă la dispoziţia cursanţilor (în limbile romană, engleză, franceză) pornind de la scrierile celor mai importanţi autori europeni şi americani.
- Seriozitatea echipei de formatori, interes pentru dezvoltarea personală a candidaţilor, supervizarea de bună calitate a activităţii lor profesionale, consultanţa adresată candidaţilor pe întreaga durată a procesului de formare profesională.
- O atmosferă de lucru colegială, bazată pe respectul adresat cursanţilor, pe încurajarea participării active la procesul de formare, pe crearea unui mediu favorabil dezvoltării profesionale a candidaţilor şi membrilor ACPPB.
- Posibilitatea realizării unei practici profesionale conform standardelor naţionale şi internaţionale ale şi psihoterapiei psihanalitice și consilierii psihodinamice (in spitale de psihiatrie, institutii de protectia copilului si familiei).
- ACPPB este membru plin (Full membership) al Federaţiei Europene de Psihoterapie Psihanalitică - http://www.efpp.org/